100 db

Rendeljen egyedi Family Business névjegykártyát! Válassza ki az önnek leginkább megfelelőt! Bővítse a névlistáját a legkönnyebben.

Ára:

3900 ft

Kérjük írja be az adatait a megrendeléskor!

 

Név:
Cím (igény szerint):
Mobil:
E-mail:
Fax (igény szerint):
Webiroda:
Tagkód:

Egyéb:

Ha különleges kívánsága van ne felejtse el a megrendelésbe beleírni!

Az ár tartalmazza a szerkesztési költséget!

A szállítási határidő + 2-3 munkanap.

 

 

Réges-régen pár évezreddel ezelőtt Kínában már használtak névjegykártyát.
Rendeltetése a név, beosztás, cím feltüntetése volt, ezen kívül a méretével is igazodott tulajdonosa hatalmasságához. Előfordult, hogy a mandarin előtt ketten vitték ajtónyi névjegykártyáját látogatásai alkalmával.

Napkirály (XIV. Lajos) idejében  (1643-1715) elég volt, ha valaki egy kártyára ráírta a nevét, de címerekkel és más jelzésekkel is ellátott lapocskák is léteztek.

 

A névjegykártya eredetileg látogatójegy volt. A papírlapon szegélydísz és metszett figurák voltak, s a rajz mellett helyet hagytak az illető saját kezű aláírásának. Nagykövetek, bankárok, orvosok és más magas rangú urak pedig már ekkor is készítettek olyan vizitkártyát, amelyre a nevüket eleve felfestették.
A ma használatos formában 1796-ban jelent meg a névjegykártya.

 

A névjegykártya az emberek közötti hivatalos érintkezés gyakorlati, tájékoztató jellegű segédeszköze: megkönnyíti a tájékoztatást, tájékozódást a másik személyét illetően, gördülékenyebbé teszi a hivatalos személyes kapcsolatokat, illetve bizonyos szigorúan meghatározott esetekben helyettesítheti a személyes találkozást - a protokoll szabályai szerint.

Ma már nemcsak a hivatalos, illetve kimondottan protokolláris, hanem a hétköznapi vagy baráti, ismerősök közötti kapcsolatokban is elterjedt a használata.

Kattintson a leírásra hasznos használati tanácsokért!

 

 

Mérete: 90 x 50 mm, ez a szabvány méret.

 

Rendelési mennyiség 100 db és annak többszöröse.

 

 

A névjegykártya átadása
A névjegy személyes átadása általában találkozások, ismerkedések, bemutatások és különféle egyeztetések alkalmával történik, mintegy a bemutatkozás kiegészítéseként. Hivatalos jellegű alkalmakkor főként fontos és illendő - de a magánjellegűeknél is ajánlott - az átadott névjegy elolvasása, néhány perces tanulmányozása. Ezzel megtiszteljük a névjegy átadóját, s ha korábban nem ismertük, akkor lehetőségünk van helyes megszólításra, illetve nevének pontos használatára, ami különösen fontos az illem szempontjából.
A bemutatkozás alkalmával kapott névjegyet illik azonnal sajátunk átadásával viszonozni.
Remek lehetőség a névlistánk bővítésére.

A névjegykártya leadása
A névjegy leadásának két fontosabb esetben lehet különleges jelentősége.
Előfordulhat, hogy egy társasági összejövetel alkalmával a vendéglátó vagy a házigazda igényt tart arra, hogy utólag áttekinthesse, számba vehesse, hogy kik jelentek meg nála, kik tisztelték meg látogatásukkal, részvételükkel. Ilyen esetben egy előre - erre a célra - elhelyezett tálcán illendő a vendégeknek távozáskor leadni a névjegyüket.
Abban az esetben pedig, ha előre be nem jelentett látogatás alkalmával nem jöhet létre a személyes találkozás azzal, akivel szeretnénk, távozáskor célszerű magunk után névjegyet hagyni, esetleg a hivatalban, titkárnőnél, munkatársaknál ezen felül még szóbeli üzenetet is, amely az utólagos kapcsolatfelvétel lehetősége, illetve az udvariasság megnyilvánulása.
Ha a leadott névjegyre valamit írunk, azt a bal alsó sarokba ceruzával írjuk, mert ez jelzi a személyes leadás tényét. A tinta használata a névjegykártya  elküldésére utal.

A névjegykártya küldése
Bizonyos esetekben névjegyünk elküldése pótolhatja, valamiképpen helyettesítheti (általában ideiglenes jelleggel) a személyes találkozást.
A névjegykártya küldés csak protokolláris szempontból felel meg a látogatásnak, a személyes találkozással nem egyenlő.
Postán küldeni névjegyet udvariatlanság.
Az alkalmi és megválaszolandó névjegyeket egy napon belül viszonozni kell, a bemutatkozó, bemutatkozást kezdeményező névjegyek esetén ez néhány napon belül teendő meg.
Ha több személynek ugyanabban a borítékban küldünk névjegyet, akkor minden névjegyre rá kell írni a címzettet. Küldhet ugyanannak a személynek ugyanabban a borítékban több személy is névjegyet.

 

Belépés / Regisztráció

A rendeléshez és kedvezményekhez kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon ingyenesen!

Regisztráció

Terméktapasztalat

Egyik rokonom kislánya nagyon elvolt keseredve a pattanásai miatt.Bármit csinált egyre tüzesebbek lettek .Már többször ajánlottam neki a tini gélt,atzán csak kipróbálta alapos tisztítás után most ezzel ápolja és szemmel láthatóan szépül az arca.

Gréczi Józsefné

FRISS HÍREK, INFORMÁCIÓK

1.000 Ft kedvezmény + ajándék termékek!

2017. 09. 04.

Hír kép

Részletek itt!

15% kedvezmény

2017. 08. 17.

Hír kép

4 termék

Részletek itt!

20% kedvezmény!

2017. 08. 01.

Hír kép

 

 

 

Részletek itt!

© 2017 Family Business International Kft. Minden jog fenntartva!

H-1153 Budapest Bácska utca 15. Tel.: (+36-06) 70 452 51 00 E-mail: kozpont@family-business.hu