Borcsányi Péter 4-es Fogat Bt.
2011.07.12
16:48:19
Én tudom, hogy sokan olvasgatják a fórumot, csak nem értem miért nem írnak... a rengeteg hozzászólás között nagyon sok jó ötletet találtam én is, a termékismeret és hálózatépítés szempontjából egyaránt sokat hozzásegít a fórum. Voltak olyan csatlakozók akiket az itt leírt tapasztalatok győztek meg, úgyhogy mindenki írjon bátran!
(Válasz erre: Gréczi Józsefné
)
Borcsányi Péter 4-es Fogat Bt.
2011.06.29
21:46:52
Narancsos sütemény (üdítő szelet) Frukt-Ízzel: A tojások sárgáját kikervertem a Frukt-Ízzel, hozzáadtam az átszitált lisztet, a sütőport, a kakaót, az olajat és a tojásfehérjék felvert habját, majd a masszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem. A Frukt-Ízt és a szobahőmérsékletű vajat simára kevertem, hozzáadtam az áttört túrót és a citrom héjját és az egészet addig kevertem, amíg krémes állagú nem lett. A krémet a már kihűlt kakaós piskóta tetejére kentem, majd sűrűn megraktam kb. 2-3 cm-es narancsdarabokkal.
A narancslét vagy a fantát és a vanília pudingokat sűrűre főztem, langyosan a narancsok tetejére kentem, és a süteményt egy éjszakára hűtőbe tettem.
Hozzávalók: Hozzávalók:
A tésztához:
• 4 tojás
• 6 ek. cukor vagy 1 mokkás kanál frukt-iz
• 15 dkg liszt
• 1 cs. sütőpor
• 3 ek. kakaópor
• 1 dl olaj
• 3 evőkanál tej vagy viz
A krémhez:
• 25 dkg túró
• 25 dkg vaj vagy 250 ml tejszín felverve zselatin fix porral
• 20 dkg porcukor ½ mokkás kanál frukt-iz
• 1 citrom reszelt héjja
A krémre:
• 2 narancs
A tetejére:
• 0,75 d1 narancslé vagy fanta
• 2 cs. vanília pudingpor
Mit szólnátok egy recept oldalhoz? Az edényekkel, tésztákkal, fűszerolajakkal, Frukt-Ízzel egészségesen és nagyon finoman lehet főzni.
Gréczi Józsefné
2011.06.26
20:25:16
Kedves Péter! Ez néha nekem is gondot okoz,de kisérletezek.Pl:a lekvároknál a szokásosnál sürübbre kell főzni a gyömölcsöt és először (1 kg gyümölcshöz én egy mokkáskanál Frukt-ízt tettem) és izlés szerint lehet még tenni bele de nagyon óvatosan mert irtó édes!
Gyümölcsös piskóta.
Hozzávalók:7 tojás fehérje,6 tojás sárgája,5 kanál liszt,1pupos ek kukorica keményítő,fél mk szódabikarbóna,1késhegynyi Frukt-íz(inkább kóstoljunk mint sokat tegyünk mert nagyon édes lesz)2 ek morzsa a tepsi aljára,fél kg cseresznye vagy meggy.A tojások fehérjét 1 csipet sóval keményre verjük, aztán kicsinyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját majd a lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.A tepsi aljára fóliát teszünk és megzsírozzuk,rászórjuk a morzsát és beleszórjuk a gyümölcsöt,majd ráöntjük a piskótamasszát.Szurópróbáig sütjük.(HA SAVANYKÁS A GYÜMÖLCS KICSIT MEGSZÓRHATJUK ÉDESÍTŐVEL,MINTHA SÓZNÁNK. JÓ ÉTVÁGYAT!
(Válasz erre: Borcsányi Péter 4-es Fogat Bt.
)
Borcsányi Péter 4-es Fogat Bt.
2011.06.19
22:21:17
Már én is amikor csak lehet a Frukt-Ízt használom, sokkal egészségesebb! Az érdekelne, hogy a sütéshez és a lekvárokhoz milyen adagban teszel bele? Szerintem sokunknak ez az egyik legnehezebb, eldönteni, hogy mennyit kell pontosan beletenni.
(Válasz erre: Gréczi Józsefné
)
Gréczi Józsefné
2011.06.19
18:26:51
Szeretek kísérletezni az új dolgokkalEzért úgy gondoltam megosztom veletek a tapasztalatomat.
Amikor megjelent a Frukt-Íz az elsők között rendeltem mivel cukros vagyok.Jó az ízhatása,bíra a főzést és a sütést is.Csak ezzel izesítem a salátákat,pudingot és mindent amibe egyébként cukrot tesz más.Most kóstoltuk meg az ősszel eltett szilvalekvárt,nagyon finom lett.Sütöttem ma piskótát gondoltam próba szerencse.Nagyom finom lett. Használjátok bátran,azok is akiknek amúgy lehet cukrot enni.