Kedves Vásárlóink!

Fél évvel ezelőtt elindítottuk új webáruházunkat Market7 néven. Egy új, modern felületet hoztunk létre, ahol kényelmesebben (akár mobilról) is lehet rendelni és böngészni több, mint ezer árucikk közül, az itt megszokott feltételekkel.

A Market7 weboldalára e-mail címével és az itt használt jelszavával tud belépni.

Kattintson ide és nézze meg most.

15 gr

A Betyár fűszerolajok speciális eljárással készülnek a fűszernövényekből, mely során az eredeti növényi íz és aroma, a vitaminok és nyomelemek maradéktalanul megmaradnak.

 

Ára:

1210 ft
Csodálatos ízekkel varázsolja el megszokott ételeit
Értékes anyagai fontosak az egészséges táplálkozáshoz
Fűszerezés kellemetlenségek nélkül, gazdaságosan
A család minden tagja egyéni ízlésvilágának megfelelően használhatja

 

Bors
 Az ételeink savár-borsát megadó fűszerek közül nemzetközi viszonylatban a bors áll az élen. Ez a legismertebb és legáltalánosabban használt fűszer az egész világon. Az Elő-Indiában, Szingapúrban honos, Ázsiában és Amerikában termesztett cserje bogyója szolgáltatja az értékes fűszert. A növény éretlenül szedett, szárított termése a feketebors, mely jellegzetesen fűszerszagú és csípős ízű. A növény érett, piros bogyójából lesz a külső héj áztatással vagy dörzsöléssel való eltávolítása után a némileg enyhébb, világosbarna színű fehérbors. Mindkettő illóolajat, piperint, pirolint, kavicint, zsírosolajat, keményítőt, szénhidrátot, enzimeket és gyantát tartalmaz. Mindkét formában ízlésnek megfelelően minden ételhez adható, kivéve az édes ételeket. Így pl. levesek, főzelékek, saláták, húsételek, páclevek, halak ízesítésére alkalmazható (borsos marhatokány, pirított máj, tojásos gombapaprikás, vagdalthús-félék), de ételek utánízesítésére is kiváló.
 
Ennek a fűszernek nemcsak ízesítő, de étvágygerjesztő hatása is van. Használatával azonban vigyázni kell, mivel izgató hatása miatt a májat, epét, vesét, végbelet megtámadhatja. A fehérbors a húsiparban a töltelékes áruknál szinte nélkülözhetetlen fűszer.
A borsot Indiában Nagy Sándor katonái fedezték fel, áthozták Görögországba. A bors hódítása nagyobb és főként tartósabb lett, mint az egykor oly hatalmas fejedelemé. Elsőnek a rómaiak kapták fel, akiknek pazar lakomáin, amelyeket hatalmas ivások követtek, igen sok izgató fűszerre volt szükség.
Tovább és tovább vándorolt a bors, s már nem volt egyedül, nyomában járt az indiaiak többi egzotikus fűszere: a fahéj, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűszeg – a fűszerek valóságos regimentje. Aranyat ért valamennyi! Rómában az időszámításunk előtti 4. század végén 5000 font súlyú arannyal fizettek egy 3000 font súlyú fűszerszállítmányért. Nem csoda, hogy a későbbiekben olyan nagy verseny kezdődött és annyi háborúság folyt az európai tengeri hatalmak között a gyarmatáruk megszerzéséért. Ennek jegyében indult útnak Kolumbusz Kristóf nyugat felé Indiát keresve, ez vezette a portugál Vasco di Gamát Afrika körülhajózásával Indiába, és ez irányította útba a földet elsőként körülhajózó portugál Magellán expedícióját.
 
Mint természetes antibiotikum, baktérium- és gombaölő hatású. Jó hatással van az anyagcserére, emésztésjavító, az erjedéses hasmenés, a felfúvódás, a gyomorrontás természetes ellenszere. Torok- és mandulagyulladás esetén, főleg kisgyermekek számára, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító. Alkalmazása diétázóknak, fogyókúrázóknak különösen ajánlott, mivel mint jó emésztésserkentő, fogyasztó hatású.

 

A Betyár fűszerolajok speciális eljárással készülnek a fűszernövényekből, mely során az eredeti növényi íz és aroma, a vitaminok és nyomelemek maradéktalanul megmaradnak. A Betyár fűszerolajok a hagyományos fűszerekhez képest lényegesen magasabb íz, szín és élvezeti értékekkel rendelkeznek.

15 g folyékony fűszer kb. 500-550 g hagyományos fűszerrel egyenértékű! 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása ideális.

Folyékony állapotuk előnye, hogy jobban adagolhatók, ugyanannak az ízhatásnak számtalan variációját létrehozva, s az ételekben (például a levesekben) könnyebben elkeverhetők. Nem tartalmaznak az egészségre ártalmas mikroorganizmusokat, vagy mesterséges anyagokat.

Használhatjuk őket készételek (pörkölt, gulyásleves, halászlé, főzelékek stb.), ezen felül natúr sajt, vagy vajkrémek, körözöttek, öntetek, saláták, mártások ízesítéséhez, majonéz, fűszervajak elkészítéséhez.

 

Köményolaj. Azelőtt csak a tojásos leveshez és sós kiflihez használtam köménymagot. Egyik FB napon az ebédnél dicsérték üzlettársaim és családommal kipróbáltuk a kömény olajat a húslevesbe. kisebbik lányomnak annyira megtetszett ez a különleges ízt adó olaj, hogy azóta elmaradhatatlan az ebédlő asztalunkról.

Torok Júlia


Helló mindenkinek! :) Orsi vagyok, Júlia fiatalabb lánya.. Én a fokhagymaolajról szeretnék mesélni. Egyik FB bemutatóra én is elkísértem anyumat, majd a hosszas (de azért érdekes ;) ) prezentációk, élménybeszámolók sorozata után végre eljött a várva várt EBÉD! :D Ami így nézett ki: egy incsi-fincsi leves, majd bécsi szelet (szemet-, s nyelvet gyönyörködtető körítéssel) és aztán A desszert (!) Hú.. hát így visszaemlékezve is már mosolygok az örömtől.. ott persze még jobb volt, de nem is azért dicsérem az egészet, mert imádok enni (és szerencsére még egyenlőre nem is látszik rajtam..), hanem mert volt ott valami új.. Igen, a fokhagymaolaj. :) Egy kedves ismerős ajánlotta a figyelmembe. Eleinte furcsállottam: mégis minek csepegtessek én fokhagyma olajat a levesembe? Persze, valószínűleg nagyon finom de..nem akarok aztán \'illatozni\'.. De rögtön megnyugtattak, hogy ettől ugyan nem lesz semmi bajom, nem érződik, szóval nyugodtan kipróbálhatom, hogy milyen. :) És nagy örömömre TÉNYLEG úgy lett! :) Mint a mesében! Azóta még finomabbakat eszek nap, mint nap..! ;) köszönöm szépen :)


A fűszer cseppekről csak jót tudok írni. Már az első használat után tudtam ez a termék íze és dísze a konyhámnak Isteni íz a levesben, férjem imádja az erőset én a fokhagymát és ettől nincs gyomorégésem. És tudjuk mit eszünk! Aki még nem kóstolta tegye meg!

Gréczi Józsefné


Ajánlom húsok pácolására is. Különösen azért is jó, mert az olajos fűszer izét jobban átveszi a hús és sütéskor védi a kiszáradástól.

Ardelean Ildikó


Nagyon szeretjük a fűszerolajokat. Főleg a fokhagymát nem kell tisztítani és az íze is nagyon finom. Kömény is levesekbe nagyon finom. Az egész család kedvence. Ha picit az étel odaég, egy pici fokhagyma olajjal helyre lehet hozni, nem érződik az égett íz.

Sebestyén Margit


Praktikus megoldást jelent mivel mindenki más és más fűszerezést szeret a családban így minden étkezéskor az asztalon, van a készlet és mindenki saját maga ízlése szerint, tudja ízesíteni az ételt. Ez mellet egy szép kivitelben kapható így jól ajándékozható is.

Sörös Margit, Szabadka


A fiam egyik kedvenc fűszerolajai. Elegáns kis tartóval mindig az asztalra helyezi, amikor leülünk enni. Annyira kívánatosan csöpögtette már többször is, hogy én is kezdtem rászokni. Az ételeknek különleges ízeket biztosít. Főleg amióta lehűlt az idő, a Fokhagyma olajat, a Bors olajat, és a Chilit mindenbe használjuk. Érezzük is, hogy nagyon jó mert nem vagyunk meghűlve, fertőtlenítik is a bélrendszert. A baráti kör is alkalmazza már. Mindenki asztalára ajánlom, jó ha van. Ízlés és igény szerint lehet fogyasztani. Nagyon koncentrált termékek így kevés kell belőle. Ami még nagyon jó, hogy a vitaminok és nyomelemek maradéktalanul megmaradnak benne.

Rittner Erdész Hajnalka, Csíkszereda


Ezek a termékek a kedvenceim közé tartoznak. Nem csak azért mert finomak, hanem azért is mert egészségesek is. Rendszerint megtalálható az asztalon étkezéskor így mindenki saját száj ízére varázsolhatja az ételt.

Rozevelt Karolina, Szabadka


Ezeket a termékeket azért szeretem, mert nálunk mindenkinek más az íz világa.
Ki fűszeresebben, ki kevésbé fűszeresen eszi az ételt, így ezek a termékek megoldották ezt a problémát, mivel mindenki úgy ízesíti még pluszban, ahogy szeretné így nincs belőle gond, ha valaki a fűszeres ételt jobban bírja. Ja és ami fontos olaj formátuma végett nem bántja a gyomrot.

Dózsa Éva, Kiskunhalas


Nagy kedvenceim a fűszerolajak, néhány éve összevesztem Erős Pistával azóta csak a Chili és a Tüzes paprika jöhet a levesembe! Mindig egy csepp, néha több. Tudják mi a különbség a kettő között? Az, hogy melyik hol csíp, a tüzes paprikát elől az ajkunkon az ínyünkön lehet érezni, (van olyan paprika is, pl. a spanyol erős paprika, amikor a csípős ízt a szájpadláson lehet érezni) a Chilit viszont a nyelvünk hátsó részén. Ma a frankfurti levesembe: 1 csepp tüzes paprika, 2 csepp bors és 1 csepp kömény került, így lett tökéletes. Ráadásul nem tartalmaz tartósítószert.

Borcsányi Péter


Belépés / Regisztráció

A rendeléshez és kedvezményekhez kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon ingyenesen!

Regisztráció

Terméktapasztalat

Kávézásról nem tudtam leszokni, csak nem mindig esett jól. EZ A KÁVÉ NAGYON FINOM! HA VALAKI MEGÁLLJA, HOGY NEM KÓSTOL BELE A HAGYOMÁNYOS KÁVÉBA EGY HÉTIG ,TÖBBÉ NEM AKAR MÁST INNI. ÉS MÉG EZ EGÉSZSÉGES IS.EGÉSZ NAP FRISS VAGYOK ,HA ESTE ISZOM IS MÉLYEN ALSZOM.
Gréczi Józsefné

FRISS HÍREK, INFORMÁCIÓK

Nyitvatartás

2024. 03. 20.

Hír kép

Részletek itt!

Zárva leszünk!

2024. 03. 20.

Hír kép

 

 

Részletek itt!

Rendelési akció!

2024. 03. 01.

Hír kép

Részletek itt!

© 2024 Family Business International Kft. Minden jog fenntartva!

H-1153 Budapest Bácska utca 15. Tel.: (+36-06) 70 452 51 00 E-mail: kozpont@family-business.hu